UZMAN SATRANÇ EĞİTİM MERKEZİ

BLOG

Uzman Satranç İletişim

''Carrefoursa Bursa Avm Hızlı Satranç Turnuvası''

Yoğun istek üzerine bu yıl ikincisi düzenlediğimiz Carrefoursa Bursa Avm Hızlı Satranç Turnuvamızı 20 ve 21 Mayıs 2017 Tarihlerinde 2 kategoride gerçekleştirdik. 7-8-9 ve 10-11-12 Yaş sporcularımızın heyecan dolu maçları ve sonuçları turnuva detaylarında.

Turnuva Detayları
Pic

Organizasyonumuza Bizleri Kırmayıp Katılan Değerli Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Muhsin Özlükurt Bey ve Nilüfer Belediyesi Başkan Vekili Pınar Göz Hanıma Teşekkür Ederiz..

***

Carrefoursa Bursa Avmde Gerçekleştirdiğimiz Hızlı Satranç Turnuvamızda Görev Alan ve Emek Veren Değerli Hakemlerimize Uzman Satranç Olarak Sonsuz Teşekkür Ederiz, ve Ayrıca Turnuvamıza Ziyaretlerini Gerçekleştiren Bursa İl Temsilcimiz Osman OLDUK Bey'e Teşekkür Ederiz.

***

5-6 Yaş Satranç Şenliğimizde Miniklerimizin Maçları ve Ödül Törenimiz

***

Eğitimlerimiz 02 Temmuz - 30 Ağustos 2017 Arasında Yapılacaktır.

Eğitimlerimiz Devam Ediyor.

Yaz dönemi eğitim programlarımız diğer branş ve etkinliklerimizle devam ediyor.

Detaylı Bilgi İçin; 0 224 225 25 07 - 0544 422 25 07

Turnuva 30 Nisan - 01 Mayıs 2016 Tarihleri Arasında Yapılmıştır.

'CarrefourSa Bursa AVM Hızlı Satranç Turnuvası'

Uzman Satranç olarak, organizasyonunu üstlendiğimiz hızlı satranç turnuvası toplam 94 sporcunun katılımıyla 2 kategoride gerçekleşmiştir.Çekişmeli Ve Heyecanlı Maçların Sonunda Dereceye Giren Sporculara Ödülleri Verilmiştir. Katılan Tüm Sporculara Teşekkür Eder, Başarılarının Devamını Dileriz. Ayrıca düzenlediğimiz organizasyona ziyaretlerini gerçekleştiren Türkiye Satranç Federasyonu Başkan Vekili Aşkın KELEŞ, Temsilciler Koordinasyon Kurulu Başkanı Mustafa EROĞLU, Disiplin Kurulu Üyesi Onur ÖZDİKER, Bursa İl Temsilcisi Osman OLDUK'a Organizasyonda Emeği Geçen Hakem Kuruluna Ve Destek Veren Kulüplere Uzman Satranç Eğitim Merkezi Olarak Teşekkür Ederiz...

Turnuva Fotoğrafları

Neden SATRANÇ
Meşhur üstün zekalı Samuel Reshevsky, satranç ustalarını sırasıyla devirirken. Fransa, 1920

Meşhur üstün zekalı Samuel Reshevsky, satranç ustalarını sırasıyla devirirken. Fransa, 1920



Satranç; içinde farklı türde bir çok öğe bulunduran ve ataklara dayalı Zeka Sporu olarak kabul edilmektedir.

Çocuklardaki muhakeme, pratik düşünebilme, hamle yapma, aldığı kararın sonucunu görme ve en önemlisi düşünme becerilerini geliştirme amacıyla yürütülen bir etkinliktir. Zeka kavramı sayısal, sözel ve görsel olmak üzere 3 ana grupta incelenir. Günlük yaşantımız ve okullarda aldığımız eğitim ağırlıklı olarak bizi sayısal ve sözel zekayı kullanmaya yönlendirir. Yapılan araştırmalara göre görsel zekayı geliştirebilmenin en önemli yollarından bir tanesi satranç oynamaktan geçer. Satrancın özellikle çocuk yaşta başlanıp her yaş döneminde hayatımızda yer alması önemle tavsiye edilir. John Artise, Chess and Education (Satranç ve Eğitim) Konulu Araştırmasında; Görsel uyarı herhangi bir diğer uyarıdan daha çok hafızayı güçlendirme eğilimindedir… Satranç hafızayı gerekli alanlarda en çok etkiyi yapan ve hafızayı geliştiren mükemmel bir alıştırma yöntemidir diyerek satrancın önemini vurgulamıştır.

Ayrıca; Wang Fung, Hong Kong Çin Üniversitesinde 1977-1979 Satranç oynayan oyuncuların matematik ve fen test sonuçlarının %15 oranında geliştiğini deneyler sonucu kanıtlamıştır.







Copyright © 2014 - Tüm Haklarımız Saklıdır. | Uzman Web Design Uzman Satranç Eğitim Merkezi